czwartek, 3 czerwca 2010

Bread and butter pudding



Rozgrzać piekarnik do 180st C.
W naczyniu ceramicznym, lekko wysmarowanym masłem, ułożyć kromki "brioche" pokrojone na trójkąty.
Posypać 1 łyżeczką cynamonu.
W misce dobrze wymieszać 3 jajka, 3 łyżki drobnego cukru, 500ml śmietany i zalać kromki.
Następnie oblać całość 4 łyżkami golden syropu.
Piec 25 minut, do złoto-brązowego koloru.



Przepis z książki "marie claire kitchen"

3 komentarze:

  1. cynamonowe.. najpyszniejsza jest taka prostota.

    OdpowiedzUsuń
  2. moja córka bardzo lubi, no i dobry sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa
    :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Az sobie powiększyła to zdjecie z jagodami, bo niesamowity efekt Ci wyszedł - miseczka zniknęła, zostały jagody :) Śliczne!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...